Jumari….divine

Am facut de multe ori jumari dar de daca aceasta am folosit reteta Divei, careia-i multumesc.

Ingrediente: 1 kg slanina (eu am folosit piept de porc fara os), o cana de apa

Mod de preparare: Se spala slanina dupa care se usuca bine cu prosop de hartie si se indeparteaza soricul (daca exista, la mine nu a fost cazul ). Se taie cuburi si se pune la topit intr-o cratita, la foc mic.

Diva recomanda sa punem si o cana de apa, asa ca m-am conformat

 

Se lasa cratita pe foc pana se evapora apa si incepe sa se topeasca grasimea. Se amesteca din cand in cand astfel incat sa nu se lipeasca. Daca vasul este antiaderent, cu atat mai bine.

Daca se doresc jumari crocante se lasa pana se prajesc bine. Se scot din cratita cu o paleta strecuratoare. Se lasa sa se raceasca dupa care se servesc cu sare, muraturi, ceapa rosie, mustar sau hrean, fiecare dupa preferinta.

Pofta buna!

Distribuie pe:

10 comentarii la „Jumari….divine”

  1. Nu crezi ca si tu dar si Cristina sunteti ,,criminale” , cu-asa reteta ? 🙁 Papilele mele au luat-o raznaaa , ce ma fac acum , ha ? glumesc (dar pofta tot mi-ai facut , noroc ca mami meu a taiat porcul azi si luni merg la ea si voi face JUMARI … DIVINE )

    1. @bebe-ca sa nu se prajeasca imediat de ce pun in cratita. Ele se pun in cratita, se lasa putin si pe urma se pune apa. Dar poti face cum doresti.

  2. Steluta , si eu as vrea sa cred … azi voi ,,gati” :)) niste mamaliguta cu carnati (chiar trebuie gatita) si niste cotlete de porc inbusite , cu portocala (pfoaai , deja-i simt aroma) cu ceva garnitura de cartofi(piure/prajiti/nature/copti – dupa cum imi permite timpul , ca daca mai stau mult pe-aici , mancam maine , JUMARI DIVINE :))) .
    Ma bucur daca te-am putut inveseli , este nativ de la zodia mea frumoasa si buna ptr mine , greu de suportat de cei care-mi intra-n raza :d — GEMENI .
    Duminica linistita si odihnitoare , Steluta-Ghiocela !

  3. noi punem un pic de lapte la sfarsit 😉 asa facea bunica asa fac si eu 😉 Astazi le executam si noi ca de cateva zile stau tot cu gandul la ele.

  4. Steluta , am mancat luni jumari divine cu mamaliguta din malai de moara si cu branza de capra , de-am zis ca mi se trage sfarsitul , moamaaaaaaaaaa , ce bun a mai fost 🙂

    1. @Diana-daca ai reusit sa comentezi inseamna ca nu ai patit nimic 🙂 In rest, sa-ti fie de bine. Pupici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *