Ingrediente: 500 g faina, 1 plic drojdie uscata, 25 g unt topit, 3 linguri de ulei, 1 lingura cu varf de zahar, 1 galbenus, 1 lingurita sare, 300 ml apa
Mod de preparare: Intr-un castron se pune faina, se amesteca cu drojdia si zaharul. Se adauga untul topit amestecat cu uleiul, galbenusul, sarea si apa calduta.
Se framanta pana se incorporeaza toata faina.
Se lasa aluatul sa creasca pana-si dubleaza volumul, timp in care se face umplutura (varza calita sau branza)
Se mai framanta putin aluatul pe planseta infainata dupa care se imparte in 8 parti egale.
Fiecare bucata de aluat se intinde putin, apoi se pune umplutura ( 1-2 linguri )
Se impatura marginile peste umplutura
si se sigileaza bine toate pliurile.
Se intoarce placinta cu pliurile pe planseta si cu sucitorul se intinde la dimensiunea dorita. Atentie sa nu iasa umplutura.
Se incinge o tigaie unsa cu ulei, se pune placinta si se lasa sa se coaca pe o parte.
Cand este gata, se unge cu putin ulei deasupra si se intoarce.
Placinta rumena se scoate pe prosop absorbant. Se procedeaza la fel cu toate bucatilor.
Reteta este inspirata din blogul Adrianei, careia-i multumesc. O cina sau un mic dejun delicios.
Steluta (vezi ca stiu ? :d) , maine chiar am in program asa ceva , chiar daca mie nu-mi place sa fac aluaturi dospite
@Diana-se face foarte usor, bati cu lingura si gata. Ca si la painea fara framantare. Poti pralua reteta de la http://retetelemamei.ro/2013/10/10/langosi-cu-branza-si-marar/ si pui varza in loc de branza. Spor la treaba si pofta buna!
Sa nu crezi c-am reusit sa le fac … mereu cineva din viata mea-mi face program :(