Pogacele cu cascaval

M-am pregatit de 1 Decembrie….

Ingrediente: 350 g faina, 200 g cascaval, 150 ml lapte, 50 ml de ulei, 1 lingurita de zahar, 1 lingurita de sare, 1 plic drojdie uscata, 1 galbenus de ou+1 ou

Mod de preparare: Se pune drojdia intr-un castronel, se amesteca cu zaharul, se toarna jumatate din laptele caldut si se presara putina faina. Se lasa la loc caldut pana se umfla.

Intr-un castron mare se pune faina, sa face o gropita in mijloc, se toarna drojdia, restul de lapte, galbenusul de ou, cascavalul dat pe razatoarea mica, uleiul, sarea si se framanta. Rezulta un aluat elastic si maleabil care se pune in castron, se acopera cu folie si un prosop.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul,

se rastoarna pe planseta infainata

si se intinde o foaie de 1 cm grosime.

Se impatura, se intinde, se impatura iar se intinde. Se repeta de trei ori, ca sa iasa in straturi.

In final se intinde o foaie cu grosime de 1 cm si se taie pogacele cu o forma mica rotunda.

Se pun pogacelele in tava si se lasa sa se odihneasca inca 15 minute.

Se unge fiecare pogacea cu ou batut cu putina sare si se introduce tava in cuptorul preincalzit.

Se coc aproximativ 25 de minute sau pana cand se rumenesc frumos deasupra.

Reteta este inspirata de aici dar are cateva modificari.

 

La multi ani de Ziua Marii Uniri.

 

7 comentarii la „Pogacele cu cascaval”

  1. Buna seara ,

    care au fost mai bune, cele cu branza sarata -telemea sau astea cu cascaval?

    Arata oricum foarte frumos, se fac simplu vad si usor, as incerca si eu dar imi este frica ca nu imi creste aluatul, pentru aluaturile astea cu drojdie trebuie banuiesc temperatura f ridicata , o soba, ceva? in zona?

    Va felicit si eu de ziua de 1 Decembrie.

    1. Mie mi-au placut cele cu cascaval. Aluatul se pune in castron, se pune o folie si se acopera cu un prosop. Eu pun vasul pe aragaz. Important este sa nu stea in curent. Spor la treaba.

  2. Acum am scos prima tura din cuptor, sunt foarte bune nu prea au crescut in cuptor dar gustul conteaza nu aspeul :P

    1. anca-mă bucur dacă ți-au plăcut chiar dacă nu au crescut suficient. Cine știe, poate făina, poate drojdia…..nu contează, vorba ta gustul este important. O seară frumoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *