Pentru aluat: 300 g faina, 1 ou, 300 ml apa, 2 plicuri zahar vanilat, 50 ml ulei, 25 g zahar, 150 ml lapte batut, 1/2 plic praf de copt, sare
Pentru umplutura: 100 g nuci, 2 linguri cu miere, 1 plic zahar cu scortisoara, putin lapte
Intr-un castron se amesteca apa cu uleiul, zaharul, zaharul vanilat, oul si laptele batut. Se adauga putina sare si faina amestecata cu praful de copt. La nevoie se mai adauga lapte batut sau faina pana se obtine o compozitie buna de turnat in tigaie.
Se unge cu ulei o tigaie, se lasa sa se incalzeasca bine, apoi se toarna aluat cu polonicul, acoperind toată suprafata tigaii. Se rumenesc clatitele pe ambele parti si se umplu calde cu crema de nuca (nuca macinata se amesteca cu mierea si putin lapte). Clatitele se servesc pudrate cu scortisoara sau zahar farin, dupa preferinta.
Reteta este preluata de aici, dar am adaugat si un ou si am subtiat cu lapte batut, ingrediente care nu sunt in original, de aceea lipsesc din fotografie. Fara acestea aluatul era prea gros si imposibil de facut clatite clasice. Poate reteta sa fie pentru clatite americane.