Ingrediente: cateva bucati de carne pentru snitele (eu am avut cotlet fara os), o ceapa mare, 2 linguri de ulei, o lingura crema gulas, sare, piper, patrunjel
Mod de preparare: se curata si taie ceapa felii si se pune in ulei la calit. Cand devine sticloasa se pune carnea taiata felii pentru snitel, batuta si condimentata
si se lasa sa se inabuse putin, se intoarce pe ambele parti.
Se adauga o cana de apa calda, se pune capacul si se fierbe pana carnea devine moale. O lingurita de crema de gulas ii va da si aroma si culoare.
La nevoie se adauga apa,
sa fie sos suficient in care sa se fiarba galuste de faina.
Se poate servi si cu paste fainoase sau cartofi piure. Deasupra se presara patrunjel tocat.
Eu am preferat cu galuste….
Pofta buna!
O reteta minunata si o mancare deosebit de gustoasa. Am facut insa aceste snitele cu paste (fussili) pentru ca nu mi-au reusit galustele de faina, nu s-au tinut la un loc si aproape ca s-au dizolvat la fiert. N-au fost nici asa galbene frumoase ca ale tale. Nu imi dau seama unde am gresit, am luat reteta de galuste dintr-o carte de bucate unde se fierbeau separat in apa cu sare, apoi se adaugau la sos. Poate iti faci timp si ne spui si noua cum le-ai facut si iti multumim anticipat.
Cu mare drag, zilele următoare
@Mihai-eu nu fac găluștele separat. Le fac direct în sosul de tocăniță. O să revin și cu amănunte.