Am de ceva vreme o punga cu merisoare si nu stiam ce sa fac cu ea. Mai bine zis inca nu le-am gasit intrebuintarea. Cautand pe net am dar de o reteta rapida de Briose facute de Alice asa ca am pornit la treaba.
Ingrediente: 100 g unt, 1 plic praf de copt, 250 g faina, 100 ml lapte, 2 linguri cacao, 2 oua, esenta de menta, 100 g zahar, 50 g merisoare, zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare: se mixeaza untul cu zaharul pana devine spuma,
dupa care se adauga ouale intregi, mixandu-se dupa fiecare.
Intre timp se pregateste tava de briose.
Se obtine o compozitie cremoasa.
Se renunta la mixer, se adauga usor faina amestecata cu praful de copt si cacao, alernand cu laptele rece.
La final se pune si esenta de menta.
Cu o lingura se toarna compoziti in forme de silicon puse in tava de briose, deasupra fiecarei briose se aseaza cateva merisoare si se preseaza usor.
Briosele de coc in cuptorul preancalzit cca 30 min la foc mic dar se face si testul cu scobitoarea, normal.
Cand sunt gata se lasa putin in forme, se scot si se lasa la racit pe un gratar metalic. Se servesc pudrate cu zahar farin.
Un dulce foarte bun, multumesc Alice pentru reteta. Cu siguranta o sa mai fac aceste briose si voi pune merisoare si in interior. Sunt delicioase, ciocolatoase, mentolate si putin acrisoare.
Pofta buna!