Ingrediente: 500 g faina, 1 plic drojdie uscata, 250 ml apa, putina sare, 4 linguri zahar, 3 linguri de ulei, coaja de lamaie, zahar vanilat
Mod de preparare: Se face maia din drojdie, apa calduta si zahar, se amesteca si se lasa pana se dizolva. Intr-un catron se pune faina cu putina sare, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat.
Cand s-a umflat maiaua
Se rastoarna peste faina
si se framanta cu ulei pana aluatul devine elastic.
Se acopera cu folie si un prosop si se lasa la dospit la loc caldut pana aluatul isi dubleaza volumul.
Cand si-a dublat volumul, se ia cate o bucata de aluat, se intinde pe planseta infainata o foaie mai grosuta, se taie cu o forma rotunda,
se aseaza frumos pe planseta
si se lasa cca 10 min sa se odihneasca, timp in care vor si creste putin.
Intr-o cratita se incinge uleiul si se pun gogosile cu partea cu care au stat pe planseta in baia de ulei.
Astfel se obtin gogosi umflate si goale in mijloc.
Se prajesc pe ambele parti dupa care se scot pe prosop de hartie pentru absorbirea surplusului de ulei.
Se servesc pudrate cu zahar farin sau cu dulceata de macese, proaspat facuta :)
Au iesit multe, buneeeee, gaurite si cu guler….
Pofta buna!
Ador pasta de maceste, pe care am descoperit-o anul trecut.. Cat despre gogosi.. imi ploua in gura!!! :)