Ingrediente: 400 g aluat de foietaj (eu am avut aluat foietaj Bonanza), 1 ou, 1 lingurita de lapte, susan, chimen, mac, sare, cascaval
Mod de preparare: Aluatul se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei dupa care se desface si se intinde lasand folia de plastic pe planseta, intr-o foaie de cca 1/2 cm.
Se unge foaia cu amestecul de ou, lapte si sare. Se rade deasupra cascaval
si se presara susan, mac si chimen (pe bucati).
Se taie „rontaielile” cu forme mici de prajituri si se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt.
Se coc in cuptorul preancalzit cca 15-20 de minute, la foc potrivit.
Sunt gata cand devin aurii desupra si se desfac precum un evantai :)
Rezulta 3 astfel de castroane, suficient langa un pahar cu bere…..ca tot este Festivalul Berii…..
Un gând despre „Aperitive „Rontaieli””