Sirop de porumbele

Porumbele
Sunt fructele unui arbust care creste la noi prin fanete sau pe marginea drumurilor de munte. Cand sunt coapte, fructele de porumbe au culoare neagra-violacee. Continutul mare de tanin, taninul fiind un antioxidant puternic care actioneaza asupra imunitatii organismului, ridica porumbele pe una din treaptele inalte in lupta cu bolile.

Ingrediente: 1 kg porumbele, 1 kg zahar

Mod de preparare: Porumbele coapte se spala bine, se pun intr-o oala, se adauga apa rece cat sa depaseasca nivelul lor cu cativa centimetri

si se lasa sa fiarba 30-40 de minute, pana cand le plesneste coaja. In acest moment oala se ia de pe foc si se tine acoperita, la rece, 48 ore.

Se strecoara presand fructele cu mana, se cantareste siropul rezultat, se adauga echivalentul de zahar (pentru 1 litru de suc, 1 kg de zahar). Se pune siropul la fiert cam 30 minute, dupa care se toarna fierbinte in sticle sterilizare in prealabil, se inchid sticlele si se sterilizeaza. Eu am avut o cantitate foarte mica asa ca sticluta de 250 ml am pus-o in frigider.

Se consuma cu apa minerala, siropul este destul de gros.

2 comentarii la „Sirop de porumbele”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *