Ingrediente: 1 capatana varza dulce, scarita afumata (cu multa carnita), 1 ceapa alba, sare, 2 linguri de ulei, 1/2 bulion, sare, cimbru
Mod de preparare: intr-o cratita se caleste ceapa in putin ulei dupa care se scoate intr-un castronel. Se taia varza pe razatoarea mare si se sareaza putin. In cratita se pune un rand de varza, ceapa calita, afumatura bine spalata si jumatate din bulion. Se acopera cu restul de varza. Se toarna bulionul ramas si se completeaza cu apa, sa acopere varza. Se adauga cateva fire de cimbru. Se sareaza dupa gust. Se pune la fiert cratita sub capac la foc mic. Din cand in cand se competeaza cu apa, atentie sa nu se prinda de cratita. Cand carnea si varza sunt fierte se opreste focul si se lasa cratita cu capacul pe ea cateva minute. Se serveste cu mamaliguta si smantana. Putin ardei iute merge foarte bine.
Pofta buna!
Arata delicios! Mi-ai facut o pofta!!!!!!
Ce bunatate!!!!