Ingrediente: 2 fire cabanos, 4 catei mari de usturoi, un ardei capia rosu, 2 linguri de ulei, o lingura amidon alimentar, pasta de ardei, 3 oua, sare, piper, o foaie de dafin, praf de usturoi, patrunjel, malai
Mod de preparare: se toaca marunt usturoiul si ardeiul care se calesc in ulei,
se adauga cabanosul feliat si se amesteca.
Se pune capacul pe cratita si se lasa putin sa se intrepatrunda aromele, dar atentie sa nu se arda usturoiul. Se pune o cana de apa calda si se fierbe. Pe masura ce apa scade se completeaza. Intr-un castronel se pune amidonul, se amesteca cu o lingura de apa si o lingura de sos fierbinte dupa care se toarna in cratita.
Se amesteca, se ingroasa sosul din cratita si la nevoie se mai adauga apa calda. Se pune foaia de dafin si se condimenteaza cu sare, piper, praf de usturoi si putina pasta de ardei. Cand sosul are consistenta dorita, se pun ouale unul cate unul, fara a se sparge galbenusul.
Se pune capacul si se fierbe incet pana oul este prins.
Se serveste cu mamaliguta si patrunjel tocat.
Pofta buna!