Ingrediente: 200 g paste fainoase (penne), 1 cutie ciuperci, 200 g carne gulas, 3 catei de usturoi, o lingura gluten alimentar, o lingura ulei, pasta de rosii, patrunjel, sare si piper
Mod de preparare: se spala bine carnea, se taie bucati mici dupa care se da prin gluten. Intr-o cratita se pune uleiul, se caleste carnea pe toate partile, se adauga putina apa calda, se condimenteaza si se lasa pana este destul de moale. Cand este gata se scoate intr-un castronel. In aceeasi cratita se caleste usturoiul feliat, se adauga ciupercile scurse de apa, se amesteca si se lasa sa se inabuse. Se condimenteaza cu sare si piper, cine doreste si o frunza de dafin. Se adauga o cana de apa, se lasa sa se inmoaie ciupercile si sa se patrunda de arome. Se adauga o lingura pasta de rosii (eu am pus din tub), se amesteca, se adauga carnea, se mai completeaza cu putina apa pentru ca sosul sa fie suficient. La final se presara patrunjel tocat. Intre timp se fierb pastele fainoase, se scurg si se acopera cu un capac. Se pune o portie generoasa de penne in farfurie si deasupra un polonic de sos.
Pofta buna!