Pasta de rosii (bulion)

Ingrediente: am primit doua ladite cu rosii carnoase de gradina. Anul acesta vremea nu a fost chiar favorabila pentru o recolta frumoasa dar au fost binevenite.

Mod de preparare: Se spala bine, se curata de partile patate, verzi sau stricate si se taie bucati atat cat sa intre in masina speciala pentru rosii. Mare minune ustensila asta, ce n-as da sa traiasca bunica si sa vada cat ne usureaza munca aparatele sec. XXI.

Masina de tocat are accesoriu pentru rosii asa ca munca mi-a fost usurata foarte mult. Anul trecut a fost un calvar sa le dau prin sita…..

Accesoriul are rolul de a separa sucul si pulpa rosiilor de seminte si coaja.

Am ramas surprinsa cand am vazut cantitatea de coji si seminte rezultate.

Din cantitatea de rosii avuta s-au obtinut 5 litri de suc de rosii care se pun intr-un vas antiaderent (de preferinta) si se fierbe la foc mic.

Spuma din cratita nu se indeparteaza, ea se formata in momentul in care se dau rosiile prin masina de tocat. In timp ce sucul fierbe, se amesteca cu lingura de lemn, astfel se incorporeaza spuma care dispare cand sucul va ajunge la stadiul de “bulion”.

Cu cat se fierbe mai mult cu atat bulionul este mai gros. Eu am fiert destul de mult, pana sucul a scazut la jumatate si a capatat o consistenta mai groasa.

Acum se toarna in borcane spalate, uscate si puse pe o tava metalica (ca sa nu se crape). Borcanele se inchid cu capace curate si uscate.

Se invelesc in paturi si se lasa acolo pana se racesc borcanele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *