Tocanita cu ciuperci Pleurotus

Ingrediente: o caserola ciuperci, 2 cepe, 4-5 catei de usturoi, ulei, patrunjel, 50 g cascaval, 2-3 linguri de smantana,o lingura faina, sare, piper, zeama de lamaie

Mod de preparare: Se spala bine ciupercile cu apa rece si se lasa sa stea in apa 5-10 minute.

Intre timp se curata, taie ceapa solzisori si se caleste in ulei la foc mic.

Se scurge apa de pe ciuperci si se toaca marunt dupa care se adauga peste ceapa.

Se calesc impreuna cca 10 minute, amestecand usor cu o lingura de lemn,

se adauga usturoiul dat prin presa, cascavalul ras si se condimenteaza cu sare si piper.

Se lasa pe foc pana se topeste cascavalul. Se adauga faina desfacuta in smantana si putina apa,

dupa care se mai lasa pe foc inca cateva minute amestecand pana se leaga bine sosul.

Se condimenteaza cu sare si piper, se stoarce putina zeama de lamaie iar la final se adauga patrunjel verde tocat.

Se serveste simpla, cu mamaliguta, cartofi piure sau langa o friptura. Noi am preferat cu cartofi piure.

 

Pofta buna!

3 comentarii la „Tocanita cu ciuperci Pleurotus”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.