Briose cu „capac” de biscuiti

Ieri am fost apostrofata, „nu avem nimic dulce”? Ma pun pe treaba sa nu mai cautam prin sertare dupa putina cioco ­čÖé

Ingrediente:┬á2 pachete de biscuiti cu crema „ulpio”, 275 g branza de vaci proaspata, 2 linguri smantana, 5 linguri rase de zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 2 linguri de gris, 2 oua, o lingura cu stafide, 12 hartiute de briose

Mod de preparare: Se desfac biscuitii, eu am avut o parte cu crema de ciocolata si o parte cu crema de vanilie. 12 jumatati pe care a ramas crema se pun in hartiute/forme de silicon cu crema in sus. Restul cu si fara crema se maruntesc in robot.

Se pune intr-un bol branza dulce, zaharul, zaharul vanilat si ouale

si se mixeaza obtinandu-se o crema fina.

Se adauga smantana si se incorporeaza in crema de branza.

Biscuitii maruntiti in robot si se adauga in crema si se amesteca cu o spatula.

Se adauga stafidele si se omogenizeaza compozitia.

Daca compozitia este prea lichida se pun 2 linguri de gris si una de faina.

Se pun cam 2 linguri din compozitia de branza in fiecare hartiuta/forma de silicon

 

pana intreaga tava este plina.

Briosele se tin la copt cca 20 min la temperatura mica,┬áin cuptorul preancalzit. Oricum mirosul prevesteste coacerea lor ­čÖé Pentru siguranta se face testul cu scobitoarea. Cand briosele sunt gata se scoate tava din cuptor,

se lasa sa se raceasca, daca nu aveti cumva prin preajma vre-un pofticios ­čÖé se scot din forme si se trece la sedinta foto.

Ieftin, usor de facut dar mai ales usor de mancat.

Reteta este inspirata din carticica „Retete de colectie”

kamagara

Distribuie pe:

2 comentarii la „Briose cu „capac” de biscuiti”

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *