Ieri am fost apostrofata, „nu avem nimic dulce”? Ma pun pe treaba sa nu mai cautam prin sertare dupa putina cioco :)
Ingrediente: 2 pachete de biscuiti cu crema „ulpio”, 275 g branza de vaci proaspata, 2 linguri smantana, 5 linguri rase de zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 2 linguri de gris, 2 oua, o lingura cu stafide, 12 hartiute de briose
Mod de preparare: Se desfac biscuitii, eu am avut o parte cu crema de ciocolata si o parte cu crema de vanilie. 12 jumatati pe care a ramas crema se pun in hartiute/forme de silicon cu crema in sus. Restul cu si fara crema se maruntesc in robot.
Se pune intr-un bol branza dulce, zaharul, zaharul vanilat si ouale
si se mixeaza obtinandu-se o crema fina.
Se adauga smantana si se incorporeaza in crema de branza.
Biscuitii maruntiti in robot si se adauga in crema si se amesteca cu o spatula.
Se adauga stafidele si se omogenizeaza compozitia.
Daca compozitia este prea lichida se pun 2 linguri de gris si una de faina.
Se pun cam 2 linguri din compozitia de branza in fiecare hartiuta/forma de silicon
pana intreaga tava este plina.
Briosele se tin la copt cca 20 min la temperatura mica, in cuptorul preancalzit. Oricum mirosul prevesteste coacerea lor :) Pentru siguranta se face testul cu scobitoarea. Cand briosele sunt gata se scoate tava din cuptor,
se lasa sa se raceasca, daca nu aveti cumva prin preajma vre-un pofticios :) se scot din forme si se trece la sedinta foto.
Ieftin, usor de facut dar mai ales usor de mancat.
Reteta este inspirata din carticica „Retete de colectie”
Arata bine briosele. O reteta care merita incercata.
Ce dragute si ingenioase sunt! cred ca toata lumea a fost multumita de dulcele primit!