Ingrediente: 2 dovlecei, o ceapa, 2 catei de usturoi, o rosie mare si bine coapta, 2 ardei grasi, sare, piper, boia, ulei, marar
Mod de preparare: Se coc ardeii si se curata de pielita si seminte. Dovleceii se curata si se taie felii (eu am avut dovlecei fragezi si nu am inlaturat semintele, sunt chiar sanatoase). Intr-o cratita se pune o lingura de ulei si se caleste ceapa si usturoiul, dupa care se pun devleceii si se lasa sa iasa apa din ei.
Se condimenteaza cu sare, piper si boia.
Se amesteca, se pune capacul si se lasa sa se inmoaie putin dovleceii. La nevoie se mai adauga apa calduta. Se pune rosia decojita si taiata bucatele, la fel si ardeii copti.
Cand mancarea este gata se presara marar tocat marunt.
Se serveste simpla sau ca si garnitura langa un snitel, un gratar de pui sau cateva chiftelute :)
Pofta buna!