Ingrediente: 275 g branza de vaci, 40 g de zahar pudra, 3 oua, 1 plic budinca de vanilie, 5 linguri de gris, zahar vanilat, 60 g unt, 3 linguri de zahar, 1/4 plic praf de copt
Mod de preparare: Se amesteca intr-un castron zaharul pudra cu grisul, zaharul vanilat si praful de copt. In alt vas se mixeaza branza cu galbenusurile,
se adauga amestecul de zahar si se mixeaza obtinandu-se o crema consistenta,
se toarna untul topit si racit
si la final se pune si budinca de vanilie. Rezulta o compozitie cremoasa destul de consistenta.
Se bat albusurile cu zaharul tos dupa care se amesteca cu compozitia de branza
si se incorporeaza usor cu o spatula. Se toarna compozitia in tava (24/24) tapetata cu hartie de copt, pentru tava mai mare se maresc cantitatile.
si deasupra se pun sferturi de prunele decojite.
Prajitura se coace in cuptorul preancalzit pentru cca 35 de minute la foc mediu, pana se rumeneste frumos deasupra. Se face testul cu scobitoarea.
Se lasa sa se raceasca dupa care se scoate din tava si se pune pe un platou.
Se feliaza si se pudreaza cu zahar farin.
Aceasta prajitura seamana cu Prajitura Kasekuchen, doar ca este imbunatatita cu fructe.
Cred ca este yummy, am s-o incerc, imi plac tare retetele cu prune. Multumesc pentru ca iti faci timp sa postezi atatea retete interesante
@adri-multumesc pentru vizita in bucataria mea. Nici un efort nu este prea mare daca sunt de folos.
Arata tare, tare bine! Fur si eu o bucata!