Ingrediente: 2 foi de napolitana (28/20), 120 g nuca macinata, 75 g unt, 100 g zahar, 2 oua, 1 plic de zahar vanilat, 100+100 g ciocolata, o lingurita de ulei
Mod de preparare: Intr-o craticioara se pun nucile macinate, zaharul, zaharul vanilat, ouale si untul moale
Se fierbe pe abur compozitia pana se ingroasa (sau intr-o craticioara antiaderenta direct pe foc), timp in care se amesteca cu o lingura de lemn sau o spatula.
Cand crema este ingrosata se ia cratita de pe foc si se adauga 100 g de ciocolata rupta bucatele,
se amesteca pana se topeste, dupa care se lasa sa se raceasca. Din cand in cand se scurge de grasimea lasata.
Intre timp se iau 2 foi de napolitana si se pregatesc pentru asamblare. Se aseaza pe masa un prosop putin umed, o foaie de napolitana, alt prosop umed, inca o foaie de napolitana si alt prosop.
Astfel foile se inmoaie putin, dar sa nu fie imbibate cu apa. Cand sunt maleabile, se aseaza pe hartie cerata, se repartizeaza umplutura pe cele doua foi si se ruleaza cu ajutorul hartiei. Din pacate nu am fotografiat etapa, ma grabeam sa nu se intareasca compozitia si sa nu pot face rularea. Se pun pe o tava si se tin la rece cel putin o ora.
Se scot din frigider rulourile si se taie in bucati de cca 6 cm.
Se topeste restul de ciocolata cu cateva picaturi de ulei pe baia de abur. Se scufunda capetele mini ruladelor in ciocolata topita, dupa care se aseaza pe un gratar
si se tin la frigider pana se intareste ciocolata.
Un dulce deosebit si fara cuptor, pe canicula de afara….
Ce idee faina!! Trebuie sa incerc reteta asta!!!
Pupici
Arata grozav!!