Ingrediente aluat: 250 g faina, 1/2 plic drojdie uscata, 1 lingurita zahar, 1/2 lingurita sare, 1 ligura lapte, 125 ml apa, Pentru sos: 1 lingura pasta de rosii, 1 lingura ulei de masline, sare, oregano dupa gustul fiecaruia. Pentru pus deasupra: 125 g mozzarella, masline, usturoi granulat.
Mod de preparare: Se pune faina intr-un castron, se adauga drojdia, zaharul si sarea si se amesteca. Se toarna laptele si apa si cu o lingura se omogenizeaza obtinandu-se un aluat moale. Se framanta aluatul pe planseta presarata cu faina timp de cateva minute, pana devine elastic si se desprinde de mana. Se pune din nou in castron, se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut in frigider.
Dupa ce a crescut se imparte aluatul in doua bucati, se intinde cu mana unsa cu ulei la o grosime de cca 3 mm, se unge cu putin sos (bulionul amestecat cu sare, oregano, ulei) si se aseaza mozzarella taiata bucatele si maslinele feliate. Se mai presara putin usturoi granulat.
Se introduce pizza in cuptorul preancalzit si se coace cca 15 min la foc mediu.
Se feliaza si se serveste cu pofta.
O pizza usor de facut si foarte buna.