Ingrediente: 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, 3 linguri ulei, 1/2 lingurita praf de copt, esenta de rom, 1 plic zahar vanilat….. si binenteles mixerul, mana mea dreapta :)
Mod de preparare: Albusurile se bat spuma tare cu un varf de cutit de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma consistenta.
Galbenusurile se bat cu uleiul intr-un castron dupa care se adauga peste albusuri, se pune si esenta de rom si se incorporeaza cu o spatula.
Se pune faina amestecata cu praful de copt
si se incorporeaza usor cu miscari de jos in sus.
Se adauga o mana de coacaze spalate si bine scurse, date prin putina faina,
Se ung bine cu ulei formele pentru prajiturele si se pune compozitia cu o lingura de inghetata (e ma usor). Am folosit forme de muffins dar si fantezie.
Se coc cca 20 min la temperatura medie, in cuptorul preancalzit.
Se lasa sa se raceasca prajiturelele, dupa care se scot din forme si se pun pe un platou.
Fiecare gaura se umple crema de vanilie si se decoreaza cu ramurele de strugurei (coacaze)
sau se decoreaza cu frisca.
Simplu si delicios!
Bune sunt!! Trebuie sa fac si eu niste muffins.. ca fructe am destule prin gradina sau congelator.
Pupici
Niste pufosenii dulci si apetisante vad eu aici!
ah, bun, bun! cautam o reteta de muffins, pentru ca tufele noastre de coacaze inca sunt pline! am facut gem – o bunatate, le mancam si cu branza dulce si iaurt, dar asa mi-e o pofta de muffins incat sunt gata sa abandonez regimul impus medical pentru o zi ;)))
@Blog Vienez-Multumesc de vizita, vienezo! Se poate face o mica pauza in dieta, muffinsii te asteapta.