Ingrediente: 200 g unt, 180 g zahar, 4 oua, 1 plic zahar vanilat, 200 ml iaurt, 400 g faina, 1 plic praf de copt, 100 g mac + 2 linguri de iaurt, piersici din compot, zahar pudra
Mod de preparare: Intr-un castron se mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o crema. Se adauga pe rand ouale mixandu-se dupa fiecare pana se incorporeaza toate. Se dauga faina amestecata cu praful de copt, alternand cu iaurtul.
In final aluatul se imparte in doua. Prima parte se intinde intr-o tava de 22/32 cm.
In aluatul ramas se adauga macul si inca 2 linguri de iaurt, ca sa aiba aceeasi consistenta ca prima jumatate.
Se intinde in tava peste aluatul alb, punandu-se cate putin cu lingura. Deasupra se aseaza piersicile din compot (fara pielita) si nu se apasa.
Prajitura se coace la foc mediu in cuptorul preincalzit cca 35 de minute. Pentru siguranta se face testul cu scobitoarea.
Se scoate tava din cuptor, se lasa sa se raceasca in tava, dupa care se scoate pe un platou. Fiecare caisa se unge cu sirop din compot, pentru ca prajitura sa aiba stralucire. Se taie dupa preferinte si se pudreaza cu zahar farin.
Ma mut la tine ca sa mananc ca a mea s-a terminat. E o prajitura rapida si buna. Pup!