Ingrediente: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 3 linguri ulei, 1 lingurita praf de copt cu sofran, esenta de zmeura, esenta de vanilie, cacao, dulceata, fulgi de cocos
Mod de preparare: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se freaca cu uleiul, se adauga peste albusuri si se incorporeaza prin miscari usoare.
Se pune faina amestecata cu praful de copt si cu o spatula se omogenizeaza compozitia cu miscari de jos in sus.
Se imparte compozitia in doua castronele, in unu se adauga 1/2 lingurita de esenta de vanilie si in celalalt 1/2 lingurita esenta de zmeura. Se tapeteaza cu hartie o tava de 23/23 in care se toarna compozitia galbena,
se presara cacao cu o mica strecuratoare
iar peste de toarna compozitia roz.
Se coace prajitura la foc mic in cuptorul preancalzit pana devine aurie deasupra (cca 20 min). Pentru siguranta se face testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca prajitura in tava dupa care se taie felii, se unge fiecare felie cu putina dulceata si se presara fulgi de cocos.
Sa aveti o saptamana linistita :)
O bunatate de prajitura!!!
Pupici
am văzut reteta și mi-am propus sa o incerc sper sa mi iasă .nu prea sânt îndemânatică de la un timp dar nu mă dau bătută
@gina-cu siguranță o să iasă. Este ușor de făcut dar de mare efect.