Ingrediente: 1 cana nu foarte plina cu orez, 3 cani pline cu lapte, esenta de portocale, 3 linguri de zahar, 1 cutie compot de mandarine, cateva piscoturi
Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu zaharul. Cand fierbe se adauga orezul bine spalat. Se adauga si esenta de portocale. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se prinda de cratita. Cand orezul este fiert, se ia cratita de pe foc si se lasa sa se racoreasca orezul. Daca este prea consistent se adauga putina zeama din compot sau lapte cald. Intre timp se scurge zeama de pe compot si se pregatesc piscoturile. Se incepe montarea desertului. Se rupe un piscot, se inmoaie in zeama de compot si se aseaza pe fundul paharului, peste care se pune cu lingura un strat de orez cu lapte. Se aseaza felii de mandarine, peste care se pune alt strat de orez cu lapte si inca unul de mandarine…..
Se poate termina cu orez sau mandarine, dupa preferinta. Ornarea la fel…..
Un dulce usor de facut, aromat si gustos.