Ingrediente: 3 oua, 300 g faina, 300 ml lapte, 2 lingurite zahar, 3 plicuri zahar vanilat, 1/2 plic praf de copt cu sofran, 3 linguri de ulei, un praf de sare
Mod de preparare: Se bat ouale cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare. Se toarna incet uleiul, urmat de lapte si alternativ faina amestecata cu praful de copt. Compozitia trebuie sa fie ca de clatite dar mai groasa.
Se incinge o tava antiaderenta, se unge cu putin ulei si se toarna cu polonicul din compozitie.
Cand se formeaza basicute deasupra se intoarce clatita si se coace si pe partea cealalta.
Se servesc pudrate cu zahar farin, cu dulceata sau crema de ciocolata.
Un dulce foarte usor de facut dar si foarte bun si aromat.
am facut, foarte bun. am avut niste zmeura si le-am pus intr-o tigaie cu niste zahar cat sa se caramelizeze un pic si un strop de otet si a iesit un sos de zmeura care a mers perfect cu pacakes-urile.