Ingrediente: un pachet mic de aluat foietaj (de la Lidl), 200 g crema de branza, 100 g zahar pudra, 1 ou si 1 galbenus de ou, 3-4 linguri gem de visine, visine, fulgi de migdale (nuca macinata)
Mod de preparare umplutura: se mixeaza crema de branza cu zaharul pudra,
se adauga oul intreg si galbenusul
si se mixeaza pana se incorporeaza.
Daca crema este prea moale se adauga 1/2 pachet CremeOle cu gust de vanilie. Visine se spala si se scot samburii. Se desface aluatul si se pune in tava pe hartia de copt.
Se unge aluatul cu putin gem,
se pune cu lingura crema de branza
si se aseaza deasupra visinele, se apasa usor sa intre in crema.
Se presara deasupra migdale, eu am presarat nuca macinata.
Prajitura se coace in cuptorul preancalzit cca 45 min la foc mediu.
Se lasa sa se raceasca in tava, dupa care se scoate si se feliaza.
Culorile din farfurie sunt inspiratia mea pentru aceasta prajitura. Multumesc Sara&Miki, foarte buna prajitura.
Delicioasa prajitura! Arata foarte bine.
Multumesc Valentina, da este cremoasa si destul de aspectuoasa.
Ce frumoasa e, si ce frumos ai aranjat visinele!
Multumesc Paula, e frumoasa si buna.
Ce bine arata!O fac si eu la sfarsitul asta de saptamana!
O prajitura absolut delicioasa. Si foarte rapida si economica.
Pupici