Chec cu visine

Ingrediente: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 3 linguri ulei, 1 lingurita praf de copt, esenta de vanilie, visine cca 500 g

Mod de preparare: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se freaca cu uleiul, se adauga peste albusuri, se toarna si esenta de vanilie si se amesteca usor, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Se toarna compozitia in 2 tavi mici de chec (sau una mai mare) tapetate cu hartie de copt, se pun visinele fara samburi si se coace la foc mic in cuptorul preancalzit pana devine aurie deasupra.

Pentru siguranta se face testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca checul in tava dupa care se taie felii, daca se poate pe visine, astfel arata mai frumos.

 

Simplu, ingrediente la indemana si dispare intr-o clipita :)

4 comentarii la „Chec cu visine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *