Ingrediente: 1-2 capatani de salata (in functie de marime), 2 fire ceapa verde, costita (kaizer afumat, bacon), carnat afumat, 2 l apa, 1 lingura rasa faina, 1 lingurita boia dulce, smantana, suc de la 1/2 lamaie, 3-4 catei de usturoi, 2 oua, patrunjel, sare, piper
Mod de preparare: Se taie costita si carnatul afumat bucatele si se rumenesc intr-o lingura de ulei.
Peste costita rumenita se pune ceapa tocata marunt si se caleste 2-3 minute.
Se amesteca sa nu se arda dupa care se scoate intr-un bol. Se prajeste faina si boiaua in grasimea lasata si se amesteca.
Se adauga apa si se lasa la fiert. Se adauga salata foarte bine spalata si taiata fasii,
urmata de usturoiul dat prin presa,
costita si ceapa prajita.
Se fierb impreuna cca 15 min. Se toarna sucul de lamaie, se asezoneaza cu sare si piper. Se bat ouale, se adauga un polonic cu supa, se amesteca pentru omogenize si se toarna in oala cu supa.
La servire se abauga smantana si patrunjel verde tocat.
Este prima data cand prepar supa de salata, sper sa-i placa si sotului meu…..
super idee! trebuie sa fie tare buna.