Pentru toti copiii La multi ani! Sa cresteti mari, cuminti si sanatosi.
Ingrediente crema ganache: 90 g frisca lichida, 100 g ciocolata neagra, esenta de cafea si de vanilie, putina sare
Ingrediente topping: 100 g ciocolata alba sau neagra (eu am folosit neagra), un varf de lingurita de unt, lingurite din plastic
Mod de preparare crema ganache: Se pune intr-o craticioara frisca lichida si ciocolata rupta bucatele si se topeste la foc mic pana totul devine cremos. Atentie, cand frisca este calda se ia craticioara de pe foc si se amesteca cu o lingura pana ciocolata este topita. Se adauga un varf de cutit de sare si esenta, se omogenizeaza, dupa care se pune amestecul la rece pentru cel putin 12 ore.
Dupa acest timp se bate amestecul bine cu mixerul pana rezulta o crema spumoasa si fina.
Se pune crema intr-un pos si se umple fiecare lingurita dupa care se introduc in congelator.
Dupa ce linguritele sunt inghetate bine, cu vreo 5-10 minute inainte de a le finisa, se pregateste topping-ul: Intr-un vas se pune la topit pe baie de abur ciocolata si untul. Se scufunda in ciocolata topita fiecare lingurita.
Se pun apoi la uscat pe o hartie cerata. Cat este inca moale ciocolata, se pune deasupra fiecareia cate un ornament dupa dorinta.
Acum trufele in lingurite sunt gata de trimis copiilor cuminti cu ocazia zilei de 1 Iunie.
Cine serveste?
Pentru reteta m-am inspirat din blogul Angelei, careia-i multumesc foarte mult.
Si eu sunt copil!!! :))) Ma servesc cu doua trufe si va pup!!
La multi ani si tie :) Au fost bune trufele?
Seamana a cake-pops, dar in varianta mai cremoasa si cred eu mult mai gustoasa ;)
@Kadia-sunt cremoase la interior si protejate de ciocolata la exterior. Ceva ce place copiilor si de ce nu si celor mari.
Va astept cu drag la Provocare „Dulce Romanie”! Mai multe informatii aici: http://sim0na-world.blogspot.ro/2013/06/provocarea-dulce-romanie.html
Ce dragute si sunt convinsa ca si foarte gustoase.
La multi ani tuturor copilasilor!
Ce dragute si sunt convinsa ca tare gustoase.
La multi ani tuturor copilasilor!
Am urmat reteta publicata de tine si intradevar iese ceva delicios.