Ingrediente: 150 g zahăr, 250 g făina, 250 g marmeladă/gem/dulceață, 3 ouă, 130 ml ulei de floarea soarelui, 130 ml apă, 1 plic praf de copt, 1 plic de zahăr vanilat, 1 plic Finesse de lămâie
Mod de preparare: Se mixează ouăle cu zahărul și zahărul vanilat, până devin cremoase.
Se adaugă uleiul, apa
și marmelada (eu am avut din fructe de pădure), amestecând mereu.
Se adaugă Finess de lămâie pentru aromă
iar la final se pune făina în care este incorporat praful de copt
și se amestecă cu spatulă.
Se poate adăuga ciocolată mărunțită și stafide date prin făină. Se obține o compoziție moale (așa trebuie să fie)
care se toarnă în tava îmbrăcată în hârtie de copt.
Se coace în cuptorul încălzit la temperatură medie circa 30-35 minute. Pentru siguranță se face proba cu scobitoare.
Se scoate pe un grătar, se lasă să se răcească
după care se pudrează cu zahăr. Rețeta originala este un chec, eu am preferat tavă obișnuită.
Este o prăjitură ieftină, cu ingrediente mereu prezente în orice gospodărie. Dacă o faceți o dată, o veți repeta mereu. Poftă bună la plăcintă!
Ma bucur ca ti-a placut! Ai dreptate …este buna si dispare rapid! :-)
O duminica placuta…pa!
Imi place mult reteta dvs
Foarte buna prajitura si usor de facut! As vrea sa mentionez ca se pot adauga si nuci maruntite sau lapte in loc de apa. Pot fi puse si mici bucatele de ciocolata deasupra cand se baga in cuptor.
Nota 10, mai ales ca se pot pune multe tipuri de dulceata. ❤