Ingrediente: 250 ml lapte, 250 ml frisca lichida, 125 g ciocolata amaruie, 1/2 plic gelatina (250 ml lapte, 250 ml frisca lichida, 125 g ciocolata alba, 1/2 plic gelatina)
Mod de preparare: Se pune laptele intr-o craticioara, se rupe ciocolata si se topeste pe baie de abur. Se amesteca pana se topeste dupa care se lasa sa se raceasca.
Se bate frisca lichida pana este tare. La nevoie se adauga 1/2 plic intaritor de frisca. Se amesteca cu atentie cele doua compozitii si se omogenizeaza. Gelatina se prepara dupa indicatiilor de pe plic si se incorporeaza in compozitie. Se toarna compozitia intr-o caserola si se da la congelator. Dupa cca 2 ore se scoate si se amesteca sau mixeaza sa nu ramana „ace” de gheata. Se repete operatiunea de 2 ori.
La fel se procedeaza si cu ciocolata alba. Se poate adauga nuca, alune, bucatele de ciocolata.
Pentru servire se scoate caserola din congelator, se lasa circa 10 minute apoi pun cupe in paharel cu lingura tinuta putin in apa calduta.
La multi ani celor care-isi serbeaza ziua numelui – Sf. Constantin si Elena!!!
Ce bunatate de inghetata!!!