Ingrediente blat galben: 5 galbenusuri, 3 linguri de faina, 3 linguri zahar, 3 linguri de ulei, 1/2 lingurita praf de copt, esenta de vanilie, zahar vanilat, finesse de lamaie sau coaja de lamaie
Mod de preparare: Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat.
Se adauga esenta de vanilie si finesse de lamaie si se amesteca bine.
La final se adauga uleiul si faina amestecata cu praful de copt.
Se amesteca cu spatula incet de jos in sus.
Ingrediente blat alb: 5 albusuri, 3 linguri de zahar, 3 linguri de ulei, 4 linguri de faina, 1/2 lingurita praf de copt
Mod de preparare: Albusurile se mixeaza spuma tare cu un strop de sare si zaharul adaugat in ploaie.
Cand spuma este tare se adauga uleiul si faina amestecata cu praful de copt.
In tava tapetata cu hartie de copt (va sfatuiesc sa folositi o tava de 31/11, eu am avut una mai mica si a crescut prea mult) se toarna compozitia galbena,
dupa care se cerne cu sita mica una-doua lingurite de cacao.
Se toarna in tava compozitia alba a checului si se niveleaza cu cutitul.
Se coace in cuptorul preincalzit la temperatura medie cca 30 min sau pana ce checul devine auriu.
Se serveste pudrat cu zahar sau nu, in functie de preferinta, in cazul meu a fost, NU :)
Multumesc Diana pentru reteta.
Arata exceptional!!!Felicitari pentru toate retetele minunate!
E foarte delicat checuletul tau, pacat ca nu pot intinde mina sa iau o feliuta. Pupici !
Am facut acest chec, este ff usor de facut, aspectuos si ff gustos . BUNA RETETA, NOTA 10++++++++
SANATATE
RODICA, RE, ITALIA