Ingrediente: 500 g carne tocata amestec vita+porc, 1 cartof fiert, 2 felii de paine, 4 buc ceapa verde, 4 catei de usturoi, 2 oua crude, 4 oua fierte, sare, piper
Mod de preparare: intr-un castron se amesteca carnea tocata cu cartoful pasat, painea muiata in apa si stoarsa, ceapa verde tocata marunt, usturoiul dat prin presa, 2 oua crude, sare si piper. Se adauga putina apa pentru afanare.
Jumatate din cantitatea de carne si pune in tava de chec imbracata cu hartie de copt, se pun ouale fierte
si se acopera cu restul de carne.
Se unge deasupra cu ou crud batut
si se introduce in cuptorul incins pentru cca 60 min la foc mediu.
Se lasa sa se raceasca in tava, dupa care se scoate pe un platou captusit cu hartie prosop. Se servest rece ca aperitiv sau cu o garnitura de cartofi.
O varianta foarte buna la drobul de miel.
Am si eu pe lista o asemenea bunatate!!
Un Paste fericit va doresc!
Pupici
@Simona-la fel si voua.
In loc de paine,nu se poate pune pesmet?
@Petrache Madalina-se poate, dar mai bine este cu pâine. Pesmetul este prea fin și devine „terci”. Poți încerca….