Ingrediente: 1 foaie de aluat foietaj, mac, chimion pudra, boia dulce de ardei
Mod de preparare: Foaia de aluat se taie in trei benzi egale care se ung cu apa,
dupa care se presara cu: una cu boia, una cu mac si una cu chimion pudra.
Se aseaza una peste alta, se preseaza in lung cu sucitorul, foarte putin, cat sa se intrepatrunda intre ele si sa formeze o masa compacta, dupa care se taie in doua pe lung si fisii de 1 cm din aluat pe lat.
Se rasucesc leger si se pun in tava pe hartie de copt.
Se coc in cuptorul incalzit la foc mediu timp de 8 minute sau pana cand incep sa se rumeneasca usor.
Se poate jongla cu multe amestecuri de condimente si seminte, dupa placere si dupa ce exista in camara:pudra curry, cimbru, oregano, busuioc, ierburi de provence, seminte de in, susan.
Multumesc Simona pentru reteta. Saleurile sunt minunate.
heiiii,mi-ai facut o bucurie pe ziua de azi ca le-ai incercat si v-au placut!:)
Da Simona, sunt foarte bune si se fac repede-repede :)
Rapide si delicioase!!