Ingrediente: 150 g unt sau margarina), 150 g zahar, 2 oua, esenta de vanilie, 2o0 g faina, 50 g nuca macinata, 80 g fulgi de ovaz, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, putina scortisoara, 2 mere
Mod de preparare: Untul moale se mixeaza bine cu zaharul pana devine pufos.
Se adauga cate un ou pe rand si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga si esenta de vanilie.
Intr-un castron se amesteca faina cu sarea, scortisoara, nuca, bicarbonatul si fulgii de ovaz. Merele se curata de coaja, apoi se dau pe razatoare mare. Peste amestecul de ou si unt
se pune treptat faina mixand nu ramana cocoloase.
Aluatul devenind vartos se renunta la mixer si se amesteca in continuare cu lingura. Dupa ce se incorporeaza toata faina se adauga merele scurse bine de zeama si se omogenizeaza. Daca este nevoie se mai adauga fulgi de ovaz sau nuca.
Din compozitia rezultata se formeaza bilute cu mainile umede, se pun in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de altele in tava,
apoi se aplatizeaza usor.
Biscuitii se coc pe treapta de sus a cuptorului preancalzit pana-si schimbe culoarea, aproximativ 15 min.
O parte din ei sunt presati cu o jumatate de nuca.
Reteta apartine Paulei, la care am facut cateva modificari.
Multumesc Paula, sunt foarte buni biscuitii, merg la micul dejun langa o cafea sau pentru copilasi la pachetel.
Intotdeauna mi-a placut combinatia mere-scortisoara; reteta ta are in plus fulgi de ovaz, si nuci, ceea ce cred ca ii da un gust si mai deosebit