Mancare de praz cu carne si masline

Ingrediente: 200 g carne de porc fara grasime, 150 g masline, 1 fir praz, 1 ceapa alba, 50 ml vin alb, 200 ml suc de rosii, patrunjel, foi de dafin, apa, ulei, sare, piper

Mod de preparare: Se taie carnea bucatele si se prajeste in putin ulei.

Cand si-a schimbat culoarea se toarna o cana de apa calda si se fierbe sub capac cca 30 min. Intre timp se taie ceapa julien dar nu foarte subtire si prazul bucati.

Maslinele se pun in apa fiarta sa dea un clocot dupa care se scot si se lasa sa se raceasca. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga ceapa si prazul.

Se amesteca, se adauga o cana de apa si vinul si se fierb impreuna pana si prazul este moale. Se pun maslinele,

se adauga sucul de rosii, foaia de dafin, se condinteaza cu sare si piper.

Se mai lasa sa dea cateva clocote si la sfarsit se toaca patrunjel verde.

Se serveste cu felie de lamaie.

 

Cei care postesc pot prepara mancarea si fara carne, este la fel de gustoasa.

Distribuie pe:

2 comentarii la „Mancare de praz cu carne si masline”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *