Pilaf de orez cu piept de pui

Ingrediente: 1 piept de pui, 1 cana de orez, 1 morcov, 1 ceapa alba, frunze de patrunjel, 2-3 linguri de ulei, sare, piper boabe, 3 cani de apa

halotestin

Mod de preparare: Se toaca marunt ceapa si morcovul fideluta si se pun la calit in putin ulei.

Se pune capacul si se lasa sa fiarba in suc propriu.

Cand ceapa s-a inmuiat se adauga carnea de pui si se lasa sa se inabuse cateva minute.

Se condimenteaza cu sare, se pun cateva boabe de piper dupa care se toarna 3 cani de apa.

Se lasa la fiert la foc mic sub capac pana carnea este fiarta si se adauga orezul bine spalat.

Se fierbe la foc mic si daca a inghitit toata zeama se mai poate adauga putina apa calda si se amesteca sa nu se prinda de cratita. Cand orezul este fiert se opreste focul.

Inainte de sevire se adauga patrunjel tocat.

Distribuie pe:

17 comentarii la „Pilaf de orez cu piept de pui”

  1. pentru prima data cand fac,eu zic ca a iesit bun.sunt un incepator in ale bucatariei dar ai explicat foarte bine pasii care trebuiesc urmati.multumesc.

  2. eu fac altfel, fierb orezul separat si apoi amestec cu ceapa , morcovul si carnea ..le mai las apoi 2-3 minute si gata 🙂 pofta buna

  3. Mai făcusem o singura data pilaf de orez și nu mi a ieșit. Am urmat aceasta rețetă și mi a ieșit super. Mulțumesc mult

  4. Wow, super reteta! E exact ca la mama acasa!💙
    E prima data cand imi iese si mie pilaful :)) pentru un plus de gust am presarat putin curry 😀
    Multumeeesc!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *