Astazi am dat o tura prin blogurile mele favorite si am gasit o reteta de prajitura usor de facut si sigur foarte buna. Am schimbat pe ici pe colo si am trecut la treaba. Multumesc Valentina.
Ingrediente blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri ulei, 5 linguri faina, 1 lingura cacao, 1/2 lingura ness, 1 lingurita praf de copt, 1 plic Finess cu aroma de lamaie (coaja de lamaie), un praf de sare
Ingrediente sirop: 150 ml apa, 2 linguri zahar, esenta de cafea
Ingrediente crema ness: 200 ml frisca lichida (eu am folosit Whipping Crem), 100 g cicolata alba, 1 lingura ness
Mod de preparare blat: Se bat spuma albusurile impreuna cu sarea.
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si aroma de lamaie pana se dizolva complet. Se adauga treptat uleiul mixand in continuare.
Faina cu cacaua nessul si praful de copt se cern peste compozitia de ou
si se amesteca usor.
Se toarna apoi albusul si se incorporeaza usor cu o spatula.
Se obtine o compozitie pufoasa si aromata.
Se tapeteaza o tava (32/22) cu hartie de copt, se toarna aluatul in ea (nu va speriati, este destul de putin) si se netezeste pentru a se obtine un blat uniform. Se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil si se coace la foc moderat cca 25 min, pana devine aurie deasupra. Pentru siguranta se face testul cu scobitoarea.
Mod de preparare sirop: Se fierbe apa cu zaharul pana se dizolva bine, se da la o parte de pe foc si se adauga esenta de cafea.
Mod de preparare crema de ness: Se pune ciocolata alba rupta bucatele mici in frisca lichida si se dizolva pe baie de abur pana se topeste.
Se adauga nessul si se amesteca. Se lasa sa se raceasca dupa care se mixeaza energic pana devine o crema consistenta. La nevoie se poate adauga un plic de intaritor de frisca.
Dupa ce s-a racit blatul, se taie in doua pe lungine. Se aseaza prima jumatate pe un platou, se insiropeaza, se intinde o jumatate din crema de ness si se acopera cu al doilea blat. Se insiropeaza si al doilea blat dupa care se imbraca tortul cu restul de crema. Se decoreaza cu granule de ness.
Se portioneaza inainte de servire.
Aromat si bun.
Am trecut sa-mi i-au portia! :) O bunatate cred ca a fost!
Va pup
Pare delicioasa prajitura. Cred ca o sa o incerc si eu sa mi-o fac :)
foarte bun tortul
l-am facut la onomastica unui prietem si toata lumea a fost incantata