Ingrediente: 100 g soia granule, 3 fire de ceapa verde, 5 catei mici de usturoi, 2 linguri de faina, 4 linguri de pesmet, 2-3 linguri de apa, sare, piper, boia, ulei
Mod de preparare: se hidrateaza granulele de soia in apa fierbinte (se pune apa fierbinte intr-un castron, se toarna granulele de soia si se lasa cca 30 min) dupa care se pun la scurs intr-un strecurator.
Intr-un vas mai mare se pun granulele bine scurse de apa, ceapa verde tocata marunt, unsturoiul dat prin presa, faina, apa, o lingurita de boia, o lingurita de sare si piper dupa gust.
Se omogenizeaza compozitia cu mana. Se fac chiftelute,
se trec prin pesmet
si se prajesc in ulei incins
pe ambele parti
Se scot pe hartie prosop ca sa se scurga surplusul de ulei.
Se servesc cu garnitura de cartofi si salata verde.
Numai bune pentru zilele de post.
Un gând despre „Chiftelute din soia”