Ingrediente: carne de porc „gulas”, 2 cepe mari, o lingura de ulei, o lingura amidon alimentar, o lingura pasta de gulas, cateva rosii uscate, 4-5 catei de usturoi, sare, piper, o legatura de marar, apa, 1 ou, faina
Mod de preparare: se caleste in ulei ceapa taiata julien, se adauga carnea taiata bucatele si data prin amidon si se amesteca cu o lingura de lemn. Dupa ce carnea si-a schimbat culoarea se pune usturoiul taiat marunt, se toarna doua cani cu apa calda, se pune capacul si se lasa sa fiarba la foc mic. Se completeaza cu apa la nevoie. Cand carnea este aproape gata se adauga rosiile taiate feliute, se pune pasta de gulas, se condimenteaza si se mai fierbe pana carnea este moale. Din cand in cand se completeaza cu apa calda, astfel incat sa fie suficient sos in care sa se fiarba si galustile. Pentru galusti, se bate oul cu putina sare (intr-o farfurie), se adauga faina in ploaie astfel incat sa rezulte o compozitie nu prea groasa. Se ia cu lingurita din compozitie si se pun galustile in sosul de la tocanita, se pune capacul si se fierb. La final se presara marar verde tocat.
Se serveste cu muratura, salata de sfecla este buna si sanatoasa. Pofta buna!