Ingrediente: 2 oua, 100 g zahar, 9 linguri de ulei, 9 linguri de lapte, 10 linguri de faina, 1 praf de copt, esenta de lamaie, o curie ananas din compot (bine ar fi sa fie rondele de ananas, eu am avut bucati de ananas) si 50 g zahar pentru caramelizat
Mod de preparare: Se mixeaza ouale cu putina sare
pana se albesc si isi dubleaza volumul.
Se adauga zaharul si esenta de lamaie
obtinandu-se o spume consistenta. Se adauga treptat uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt,
alternand cu lapte.
Se obtine o compozitie ca o smantana mai groasa.
In vasul in care coacem prajitura (eu am folosit o cratita) facem caramelul cu care se imbraca si peretii. Se aseaza pe fundul vasului feliile de ananas,
apoi se toarna compozitia de aluat.
Se coace prajitura in cuptorul preancalzit la foc mediu pana se rumeneste frumos. Se scoate tava din cuptor, se lasa sa se racoreasca dupa care se pune un platou peste si cu o miscare brusca se rastoarna prajitura.
Se lasa sa se raceasca foarte bine si se insiropeaza cu sucul de ananas imbunatatit cu putin …. rom.
Inspiratia vine de la Miha care in „dulciurifeldefe” posteaza numai bunatati. Multumesc Miha!
Incercati, chiar merita!
Chiar ieri vorbeam cu sora mea despre o prajitura cu ananas :)
Buna tare trebuie sa fie..