Ingrediente: 500 ml lapte, 5 linguri cu gris, 3 linguri rase cu zahar, esenta de vanilie, coaja de lamaie
Mod de preparare: Se prepara grisul cu lapte dupa reteta de aici.
Ingrediente sos caramel: 100 g zahar, 30 g unr, 75 ml frisca lichida
Mod de preparare caramel: intr-o creatita se caramelizeaza zaharul, apoi se pune untul taiat bucatele si se amesteca pana se topeste. Se adauga frisca lichida cu mare grija, face „bulbuci”. Se lasa la foc mic pana incepe sa clocoteasca dupa care se stinge focul.
Mod de servire:
1. Se toarna grisul cu lapte intr-un castron tapetat cu sos caramel si se lasa sa se raceasca. La servire se pune o farfurie mai adanca peste castron si se ratoarna continutul.
2. Se umezesc castronele cu apa rece, se pune gris cu lapte si se lasa sa se raceasca. La servire se rastoarna grisul pe o farfurie si se toarna sos caramel deasupra.
Un dulce rapid atunci cand aveti pofta dar si timp putin la dispozitie.
Un deliciu!!