Ciulama cu ciuperci si carne de pui

Ingrediente: 1-2 cepe in functie de marime, 200 g ciuperci, 200 g carne de pui, 150 ml smantana, ulei, sare, piper

Mod de preparare: Se taie ceapa julien

si se caleste in putin ulei.

Cand devine aurie se adauga carnea data prin amidon alimentar si se lasa sa se patrunda

dupa care se pun si ciupercile curatate, spalate si taiate bucati.

Se amesteca cu lingura de lemn, se pune capacul pe cratita si se fierbe la foc mic pana zeama se evapora si atat carnea cat si ciupercile sunt gata.

La nevoie se poate adauga putina apa calda.

Acum se pune smantana, se amesteca si se lasa pe foc inca 3-5 minute.

Se condimenteaza cu sare si piper (alb). Se serveste cu mamaliguta sau cartofi taranesti.

 Se presara patrunjel verde si putin susan. Pofta buna!

 

 

Distribuie pe:

4 comentarii la „Ciulama cu ciuperci si carne de pui”

  1. Vezi tu Steluta cum vin retetela tale punct cand am nevoie de ele 😉 Astazi familia se bucura de o mancare aproape uitata 😉

    1. @AndreaS-ma bucur sa fiu de folos, sa va fie de bine :* Ieri am mancat cu cartofi astazi cu melcisori (paste).

  2. Buna,buna tocana de ciuperci,daca-i facuta cum trebe,dupa ce o minci ti sa indrepta uretile.Ma aflam in control cu personalul silvic,in zona Feleacu -Cluj,cind am intilnit un cioban in virsta ,care a fost intrebat daca sint ciuperci in zona.,discutia continuind cu referire la cit de bune sunt ciupercile in mancare la care ciobanul a replicat „daca sunt asa de bune de ce nu le mananca porcii”.Asta sa va descretesc putin fruntile si sa va spun ca am si eu o reteta pt.tocanita de ciuperci.

  3. Dragi mei.Vreu sa va spui o poveste,cum sa facet o tocana de ciuperci pleurotus.Cind zic „drajii mnei „sa intalejet ca aici intra si „drajile mele”.Sa incepem.Primadata meret voi si cumparat ciuperci,draji mnei luat si champinion,si le amestecati(0,5kg+0,5kg)ma ,nu is multe,ca va spui io ca nu va ajunje,daca o facet ase cum zic.It ajunje sa va batet di la tocana asta.Daca tat sintet in ptiat,luat si doi ardei grasi si rosii de tatului tat si sa sie mari,daca nu cumva avet in gredinuta voasta.(bine ar si) si nucumva sa uitat de funza de petrinjei,ase cam cit va inchepe su brat si bineintales doaua cepe mari cam cit pumnu lui Doroftei cu manusa pa iel.Si luat aminte la ce va spui,ca mincarea fara ceapa nu o minca nici porcii.Draji mnei ,luat si doi morcoji marisori sa sie ase cam cit coada di la cicanu de on khilogram,e si sa nu cumva sa ,uitat de grostior(smintina),cam o vidaruta de on jumatate de khilogram.Sa nu uit ca va trebe si o tiruca de mnere de adine,cam o lingura cu care mincat zama,da sa sie de aia mai marisoara o tira.Usturoi cred ca avet in camara,macar atata sa avet si voi.Draji mnei ,va mai trebe,tiperi macinat,boia,sare.Si stit ce va spui io,nu punet vejeta,ca doara mai vejetadecatceapa,usturoiu,ardeii,pordicii(0,5kg)da sa sie copt ca lumea si dulci,morcoji,grostior,sare ,tiperi si fruza de petrinjei,nu it gasi ori cit it scociori pin magazine.Vedet ca trebesi oloi cind circalit ceapa,nu cumva sa facet vo mninune.Am uitat sava spui sa nu punet farinain tocana caieste destulain ptitasau in mamaligac,care cum vret.Drajii mnei tate igredentele aieste sa le punet asecumstit voi ca trebe,ca stit,da putet sa ma si intrebat.Amu,vreu sa va fac si o tiruca de instructaj,ca nu vreu sa va am pa constiinta.,din cauza ca atata ii de buna ca it vine sat bat coptii ,sa ii intiz pa holu di la bucatarie si sa sa uite la tine cum mininci si sa saliveza ca cinele lui Pavlov.Si stit cum o zis base ” nu e bine chestore,nu ebine …..”Nu as vre sa avet de a face cu protectia coptilului ca nu ii voie sa it bat coptii ,aiestia nu stiu multe si una doua va reclama.Da ca sa nu ajunjet de bai scoatet telefonu din priza,adunativa tat si intidetiva cu teia pa din lontru,avet grije sa nu stie vacini ca sintet acasa si pina nu gatat de mincat tata tocana nu lasatpanime in lontru,ori ce ar si,dupa aia n-avet decit sale dat drumu in lontru sa spele blidele.De avet vreme,si avet,facet si o ptita in ler,sa sie gata odata cu tocana,le lasat pa amindoua sa sa raceasca,da numa o tiruca,Ma ,va spui ca ase ceva nu at mincat de cind sintet voi si mama voasta,inca ha.Avet grije ca mnerea de aldine sa sie poliflora.Si amu,inainte de ane despart,va spui sa va sie de bide si desanatate,ca poate niom mai auzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *