Ingrediente: fasole boabe uscata, afumatura, ceapa si pasta de ardei, sare, leustean
Mod de preparare: se alege fasolea, se spala foarte bine si se lasa intr-un castron la inmuiat peste noapte.
A doua zi se pune fasolea in oala sub presiune (Kukta) si peste ea afumatura portionata si bine spalata.
Se adauga apa sa acopere bine fasolea si ceva peste, se pune putina sare si se lasa la fiert la foc mare pana oala incepe sa suiere. Din acest moment se mai lasa la foc mic inca o ora. Se stinge gazul si se lasa pana se depresureaza capacul, se deschide si se transfera supa in alta oala. Aici se adauga o ceapa tocata si calita in putin ulei si o lingura de pasta de ardei. Se repune oala pe foc, se mai da un clocot, se gusta sa fie suficient de condimentata si se adauga leustean tocat.
Se serveste cu ceapa rosie iar cine doreste si cu ardei iute.
E aproape perfecta, doar ca eu o stiu cu tarhon, nu cu leustean…ati incercat?
Cu tarhon devine perfecta :)!
@crina-da stiu varianta, am si facut, dar noua ne place mai mult cu leustean. O seara frumoasa!