Briose umplute cu crema de ciocolata

Ingrediente: 3 oua, un varf de cutit de sare, 150 g zahar, sucul de la o portocale, 100 g unt topit sau margarina, 50 ml lapte, 200 g faina, 2 lingurite praf de copt

Mod de preparare: Se mixeaza ouale cu putina sare,

se adauga zaharul,

sucul de portocale,

laptele,

untul topit si racit si

faina amestecata cu praful de copt. La inceput se amesteca cu spatula, pe urma cu mixerul pentru omogenizare.

Se pun hartiute sau forme din silicon in tava de briose,

apoi se toarna compozitia

si se coc in cuptorul preancalzit in prealabil 15-20 min la foc moderat, in functie de cuptor.

Se scot briosele din tava si se lasa sa se raceasca. Se scoate o parte din mijlocul briosei

si se umple cu crema de ciocolata (eu am folosit CremeOle de la Dr.Oetker din lipsa de timp).

Se decoreaza dupa preferinta

si se servesc cu mare pofta.

Briosele se por servi si simple pudrate cu zahar farin, sunt deosebit de pufoase si aromate.

5 comentarii la „Briose umplute cu crema de ciocolata”

  1. salut ,la cate grade se coc ?pt ca nu prea ma pricep:) in rest sper ca atunci cand sunt gata sa arate ca ale tale :)

    1. @georgiana-din pacate aragazul meu nu are „grade”, este mai vechi si coc prajiturile la temperatura medie, acolo unde-m arata langa buton flacara medie. Spor la treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *