Ingrediente: 500 ml lapte, 5 linguri de gris, 3 linguri rase de zahar, esenta de vanilie, dulceata, cacao, scortisoara
Mod de preparare: Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul.
Cand incepe sa fiarba se adauga in ploaie grisul si se amesteca cu telul.
Compozitia se tine pe foc mic si se amesteca in continuare pana se ajunge la consistenta dorita. Se toarna si esenta de vanilie.
Daca este prea gros se adauga lapte si daca este prea subtire se adauga gris. Simplu, nu? Se umezesc cateva castronele sau alte forme, se toarna grisul in ele si se lasa se raceasca.
Cand se serveste se rastoarna pe o farfurie si se adauga dulceata
sau se pudreaza cu cacao si capucino, fiecare dupa posibilitati si preferinte.
Grisul cu lapte este un desert care se face repede atunci cand dorim un dulce.
Unul din dulcele copilariei mele!!! Si de foarte mult timp n-am mai mancat…
Va pup