Ingrediente: 130 g unt sau margarina, 2 galbenusuri, 100 g zahar pudra, 250 g faina, 3 linguri lapte, un praf de sare, un plic zahar vanilat
Mod de preparare: Se freaca bine untul (margarina) cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana se incorporeaza,
Se adauga galbenusuri,
si se amesteca usor cu lingura de lemn, obtinadu-se o pasta fina.
Se adauga faina incet, lingura cu lingura, intercalat cu laptele pana se termina.
intercalat cu laptele pana se termina.
Se amesteca la inceput cu lingura si cand este adaugata toata faina se framanta cu mana in castron. Se obtine un aluat elastic usor de lucrat.
Se infasoara in folie alimentara si se da la rece pentru cca 30 minute.
Se scoate aluatul, se imparte in doua bucati care se intind in foi de cca 0,5 cm. Din prima bucata se taie forme de inimioare intregi
iar din cealalta bucata se taie forme de inimioara cu mijlocul decupat cu o forma mai mica.
Se pun intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se coc cca 10 minute la foc mediu in cuptorul incins in prealabil.
Se lasa la racit. Inimioarele se lipesc doua cate doua. Formele intregi se ung cu gem de capsuni iar deasupra se suprapun formele decupate, pudrate cu zahar in prealabil.
Pentru a accentua si mai mult nuanta de rosu, in centru se toarna gelatina rosie pentru decor (de la dr.Oetker), preparata dupa instructiunilor de pe pachet.
Sa fiti iubiti!
Ce dragute sunt!!! O zi si-o viata plina de iubire va doresc!
Pupici
Multumesc Simona si tie la fel. Te pup.
Foarte frumoase! Sa fii iubita!