Savarine de la Dr.Oetker

Ieri trebuia sa sarbatorim 34 de ani de la casatorie. Din pacate un eveniment nefericit petrecut in familie ne-a umbrit  momentului. Si cum nu puteam sa trec chiar usor peste, am facut astazi la repezeala savarine de la Dr.Oetker. De ceva vreme sta pe raft in camara o cutie de savarine si acum din lipsa de inspiratie dar si de cheful de a face ceva mai complicat, am apelat la ea.

 

Buna idee, au reusit foarte bine si sunt delicioase…

Ingrediente: o cutie de mix de savarine de la Dr.Oetker, 2 oua, 125 ml lapte cald, 30 ml ulei (pentru aluat), 250 ml lapte rece (pentru crema de frisca), 1 litru apa, 400 g zahar, 3 fiole esenta de rom (pentru sirop), 50 ml apa rece (pentru jeleu). In cutie se gaseste mix pentru aluat, mix pentru frisca, mix pentru jeleu, drojdie uscata, forme de copt

Mod de preparare: se amesteca mixul pentru aluat cu drojdia,

se adauaga laptele cald

si ouale si se mixeaza cu paletele pentru aluat,

la inceput la viteza mica pe urma la viteza maxima pentru omogenizare.

Se adauga uleiul si se mai amesteca 1-2 minute.

Se aseaza formele intr-o tava (in cutie au fost 11, desi scrie pe cutie 10 si nevoie poate ar fi fost de 12…)

si se repartizeaza aluatul uniform in fiecare cu ajutorul a doua linguri.

Se lasa savarinele la dospit 30 min dupa care se coc in cuptorul preancalzit cca 30 min.

Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca in forme.

Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul pana se topeste, se lasa sa se raceasca dupa care se adauga esenta de rom din fiole.

Savarinele se scot din forme si se scufunda in sirop pe toate partile dupa care se aseaza pe un gratar.

Se taie un capac se se mai pun 2-3 linguri de sirop.

Intr-un pahar se pune mixul pentru jeleu si se amesteca cu apa rece pana se omogenizeaza, cca 2 min. Fiecare savarina se unge pe capac cu jeleul de mai sus.

Intr-un vas pentru mixer se pune mixul de frisca, se adauga laptele rece si se mixeaza la viteza mica pana la omogenizare si apoi la vitexa mare timp de 3 min. Se umple cu frisca fiecare savarina.

Dupa preparare se tin la frigider timp de 2 ore.

O minunatie de savarine!

Distribuie pe:

3 comentarii la „Savarine de la Dr.Oetker”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *