Am vazut la Camelia o prajitura rapida cu mere si tare mi-a facut cu ochiul. Nu am decat doua mere dar acum asta e.
Ingrediente: 4 oua, 200 g zahar, 270 g faina, 2 plicuri zahar vanilat, 3 mere, 1 portocala (zeama+coaja rasa), 8 linguri ulei, 1 lingurita praf de copt, stafide, unt, nuci
Mod de preparare: Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana devin ca o crema,
apoi se adauga uleiul, coaja si zeama de portocola
si la final faina amestecata cu praful de copt. Compozitia trebuie sa fie de consistenta celei de chec. Se unge foarte bine un vas ceramic cu unt, apoi se presara nuci si stafide.
Se curata merele de coaja, se taie in sferturi, apoi se aseaza in vas.
Se toarna peste ele compozitia
si se lasa la copt cca 40 min la foc potrivit (se face testul cu scobitoare).
Se lasa sa se raceasca, se feliaza, se pudreaza cu zahar si se mananca cu pofta.
Multumesc Camelia pentru reteta, foarte buna si usor de facut.
Doua bucatele imi dati si mie?! Delicios arata!
Pupici
@Simona-mai am doua….. :)
O prajiturica grozava!!