Ingrediente: o punga de vinete (3 vinete) din congelator, 500 g carne tocata, 1 ceapa mare, 1 cutie pulpa de rosii, ulei, sare, piper, cca 150 g cascaval (telemea de vaci)
Mod de preparare: vinete se decongeleaza si se lasa sa se scurga bine dupa care se calesc in putin ulei. Se condimenteaza cu sare.
Se pune carnea tocata intr-o cratita si se lasa cca 10 minute timp in care se amesteca sa nu se prinda dar si pentru a se evapora apa din ea. Se adauga ceapa tocata marunt, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la calit pana este gata carnea (cca 15 minute). La nevoie se adauga 2-3 lg de apa ca sa nu se prinda de cratita si sa nu fie prea seaca. Cand este gata se ia cratita de pe foc.
Intr-un vas ceramic sau yena uns cu unt se aseaza un rand de vinete,
peste ele un rand de carnea,
pulpa de rosii
si alt rand de vinete.
Desupra se toarna bulionul din cutie.
Se pune tava in cuptorul incins in prealabil, pentru cca 20 minute, se scoate tava, se scurge uleiul in exces, se pune cascavalul ras (telemea vaci)
si se mai lasa la cuptor 10 min (pana se topeste). Se serveste cu smantana.
Daca se folosesc vinete proaspete, acestea se spala, se taie felii rotunde de cca 0,5 cm, se sareaza si se lasa sa se scurga. Se prajesc in ulei si se scot pe un servet absorbant. In rest se procedeaza la fel.
Pofta buna!